In de schuur worden de asperges in waterbakken gezet waarin ze 6 uur moeten blijven staan. Dit is om de asperges terug te koelen. Zou men dit niet doen, dan zouden ze niet wit blijven, maar roze verkleuren.
Hierna worden ze op de sorteermachine op lengte gesneden, gewassen en gesorteerd in wel 16 verschillende sorteringen. Wij hebben er een extra categorie aan toegevoegd: de restaurantsortering. Dit zijn asperges met de ideale dikte, lengte, kopsluiting en met een minimaal verschil in diameter.
De sorteermachine beschikt hiervoor over camera's die elke stengel aan de hand van diverse criteria in een bepaalde categorie geselecteerd. Hierbij wordt gelet op dikte, kleur, rechtheid, bruinverkleuring, scheurtjes enzovoort.
De asperges worden in kistjes gelegd waarna deze worden afgewogen. Er gaat een plastic dekvel overheen om ze verser te kunnen houden. Via onze veiling 'the Greenery' worden deze verkocht aan zowel nationale als internationale kopers.
Een gedeelte van onze oogst verkopen we dagvers in onze seizoenswinkel.
