Wandeling ‘Het Gelaarsde Pad’

Wandeling 'Het gelaarsde pad'

Maak een wandeling vanuit ons bedrijf en combineer dit met een heerlijk ontbijt, lekkere lunch, kopje koffie met gebak en/of een gezonde smoothie in onze Gasterij met groot terras.

Het ‘Gelaarsde Pad’ (1,2 km) is een toegangsroute vanuit ons bedrijf naar de wandelroute ‘Rondje ’t Sang’ (2,4 kilometer). Loopt u via het Gelaarsde Pad weer terug naar ons bedrijf, dan is dit een totale wandeling van ongeveer 5 kilometer.

De route doet de vochtige hooilanden, houtwallen en broekbossen van Sang en Goorkens aan. Sang en Goorkens, 140 hectare groot, is uniek qua natuurwaarden. Er komen veel zeldzame planten en dieren voor zoals diverse orchideeën, maar bijvoorbeeld ook de grote boterbloem, de kleine bonte specht en de zompsprinkhaan. Rond de nieuwe wandelroute zijn nieuwe recreatieve voorzieningen aangelegd, zoals diverse wandelbruggen, zitbankjes, handwijzers en informatiepanelen. Het is voor het eerst dat in dit gebied een wandelroute is aangelegd.

Natte natuurparel

Waterschap Aa en Maas, Gemeente Geldrop-Mierlo en Staatsbosbeheer hebben allerlei maatregelen genomen om de waardevolle natuur in Sang en Goorkens te behouden en te herstellen. 

Wij wensen u veel wandelplezier…!!

 

Maak hier uw keuze...